Leefstijlcoaching

Leefstijl is de wijze waarop een persoon leeft. Dit omvat bijvoorbeeld slaap, bewegen, voeding, stress, ontspanning, maar ook zingeving. Een leefstijlcoach brengt de dagelijkse leefstijl van iemand in kaart en is een gids om deze dagelijkse gewoonten te veranderen aansluitend bij de wensen van de cliënt. Dit kan variëren van een betere balans in het leven vinden, je prettiger willen voelen, willen afvallen of stoppen met roken, minder last hebben van stress, tot het zin geven aan je leven. Een leefstijlcoach vertelt je niet wat je moet doen, maar gaat samen met jou op zoek naar wat jij kunt en wilt doen om te veranderen op allerlei vlakken die bijdragen aan het behalen van jou doelen, ook waar je misschien nog niet aan had gedacht.

 

De leefstijlcoach behandelt geen ziektes of problemen, maar werkt met je toe naar een doel (van jou zelf, bijv. afvallen, beter slaappatroon, goede dagindeling, meer energie)

 

De leefstijlcoach zoekt met jou naar dagelijkse leefgewoontes die jou helpen om dat doel te bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van dagindeling, omgaan met stressprikkels, voeding, slaap of bewegen.

 

De leefstijlcoach zorgt dat je die gezonde gewoontes traint en zelf begrijpt hoe het bij jou werkt, zodat je steeds meer grip krijgt op het toewerken naar je doel.