Vergoeding zorgverzekeraar

Fysiotherapie wordt maar deels vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de rest van de vergoeding van fysiotherapie dient u daarom een aanvullende verzekering af te sluiten of heeft u de keuze de behandelingen zelf te betalen.

 

Fysiotherapie in de basisverzekering:

Vanuit de basisverzekering worden behandelingen vergoed voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met aandoeningen die voorkomen op de chronische lijst van Borst vanaf de 21e behandeling (vraag uw fysiotherapeut voor uitleg).

 

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering:

Alle behandelingen die niet worden vergoed vanuit de basisverzekering, worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De aanvullende verzekering is echter niet verplicht. Afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft gekozen, heeft u recht op een bepaald aantal behandelingen fysiotherapie per jaar. Wilt u niet onverwachts voor kosten komen te staan dan is het dus verstandig om voordat u zich aanmeldt voor fysiotherapie na te gaan hoe u aanvullend bent verzekerd. Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Bij onduidelijkheden en aanvullende informatie kunt u altijd terecht bij u betreffende zorgverzekeraar.

 

FysiomX heeft contracten met de meeste Nederlandse zorgverzekeraars. Mocht u twijfelen of uw verzekeraar een contract met ons heeft of heeft u vragen over de vergoeding van uw behandeling neem dan gerust contact met ons op. U bent altijd welkom, ook zonder verwijzing van een arts. Indien u toch een verwijzing nodig heeft voor de vergoeding van uw zorg (in geval van een chronische aandoening), zullen wij u helpen bij de aanvraag hiervan.

 

Natuurlijk heeft u altijd de keuze om de behandelingen zelf te betalen als u aanvullende verzekering de kosten niet dekt of u geen aanvullende verzekering heeft afgesloten.  Voor de tarieven van onze behandelingen zie het kopje tarieven.

 

Voor meer informatie zie www.defysiotherapeut.com